Névnapköszöntő

2018. január 20., szombat. Ma Fábián és Sebestyén napja van.
Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik ma ünneplik névnapjukat. Holnap Ágnes napja lesz!
 

 

Kilépés a Létbe

 

...Minden nagy és kevésbé ismert vallás alapértékei hasonlók: szeretet, tisztelet, kölcsönös megbecsülés, hit a Teremtőben és akaratában, bármi is legyen e legfelső lény neve. A végcél egy és ugyanaz: a kilépés a fénybe, az emberi élet új létformájának elnyerése, újjászületés, avagy örök élet.

Bővebben...

 „Itt az Újév, új jót hozzon,

 Régi jónktól meg ne fosszon.

Hogyha új jót nem is hozhat,

 Vigye el a régi rosszat!” 

Bővebben...

A szavak böjtje

”Mert Isten Igéje élő és ható. Élesebb minden kétélű kardnál, megítéli a szív gondolatait és szándékait.” (Zsid.4)

Állítólag egyszer Konfucét (kínai filozófus a Kr.e. 6.sz) megkérdezték, mit tenne először, ha rá bíznák az ország irányítását? Mire ő ezt válaszolta: Az első dolog, hogy a szavakat kell rendbe tenni. Mert ha azon, amit mondunk nem azt értik, amit szeretnénk, akkor egyszerre minden összeomlik. A mi világunkra, mindez ezerszeresen igaz. Hiszen a szavak lassan semmit nem érnek. Ma nem azzal kell megküzdenünk, hogy nem szabad kimondani valamit, hanem hogy mindenki mindent mond, és ezáltal pontosan ugyanúgy elvész a lényeg, mintha valamit betiltanának. Az elmúlt rendszernek az egyik legszörnyűbb hozadéka, hogy pártállami döntéseket az egyházban szent szavakkal mondtak el.

Bővebben...

 

Bejelentkezés

Látogató számláló

Mai látogatók 490
Ezen a héten 1908
Ebben a hónapban 4407
Összes nap 9135

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

 
 
 
 

www.nagyvaradolaszi.ro / Minden jog fentartva!
Ha eszrevetele van a honlappal kapcsolatban vagy szeretne on is egy hasonlo weboldalt irjon a webmesternek: webmester@nagyvaradolaszi.ro