A  kórus

Gyülekezetünk  életében igen fontos szerepet játszik a kórus.

Tagjai „szeretetben összeforrva, egy közös test tagjai”-ként (477.dicséret) szolgálnak Isten dicsőségére és az Anyaszentegyház épülésére.

Jelen vannak az istentiszteleteken, az Anyaszentegyház  ünnepi alkalmain, vendégszolgálatban a szórványban, az anyaországban, az egyházkerület által szervezett kórustalálkozókon, hogy bemutassák Jézus Krisztust a világnak a zenei hangokon keresztül.Ez az ének más, mint ahogy a világ énekel.Mert ha a templomban a kórus jól énekel, akkor az egész közösség be tud kapcsolódni és másabb lesz az istentisztelet. Mindenki részesévé válik és együtt imádkozik.

Kórustagnak lenni egy sajátos életmód, egy szolgálat.Akik ide járnak nem kallódnak el, mert egy bizonyos értékrendet kapnak és képviselnek.

Kívülről úgy tűnhet, hogy a kórusban csak az éneklés a fontos, de ez nem így van.Legalább ennyire számít a közösségi lét.Tagjai azonkívül, hogy együtt énekelnek megismerik egymást, közösséget alkotnak, ezáltal hozzájárulva az összetartozás érzésének, a keresztény identitástudat erősítéséhez.

 

Aki tagja szeretne lenni ennek a közösségnek szeretettel várjuk!

Kovács Márta tanítónő, kórustag

 

 

Bejelentkezés

Látogató számláló

Mai látogatók 488
Ezen a héten 1906
Ebben a hónapban 4405
Összes nap 9133

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

 
 
 
 

www.nagyvaradolaszi.ro / Minden jog fentartva!
Ha eszrevetele van a honlappal kapcsolatban vagy szeretne on is egy hasonlo weboldalt irjon a webmesternek: webmester@nagyvaradolaszi.ro