Porlik mint a szikla...

A Nagyvárad-Olaszi református gyülekezet mintegy hetven tgaja vett részt a múlt hét végén azon a tanulmányi kiránduláson, melyenk célja a Mezőség szakrális örökségének és szórványmagyarságának meglátogatása. A címbe foglalt ismert idézet nem olcsó hazafiúi elfogultságból került az írás fejére, hanem féltő szeretetből, mert egy tagadhatatlan és megcáfolhatatlan tényt közöl: sok évszázados épített örökségünk és népünk úgy omladozik, roskadozik azon a vidéken, hogy lassan nehéz lesz szikladarabjaiból örökölhetővé összerakni.

Bővebben...

Közös gondok, közös remények


Hagyomány a Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközségben, hogy évente kétszer kihelyezett presbiteri gyűlést, továbbképzőt tartanak egy-egy vidéki gyülekezetben. Ezzel a céllal jártak már Síterben, Köröskisjenőben, vagy a határon túli Berettyóújfaluban, Berekböszörményben. Szerda este (2013. március 6-án) pedig a Körös-partján épült Fugyi református templomába látogatott a mintegy harminc presbiter.

Bővebben...

A város gyülekezeteinek presbitériumai elhatározták a kilencvenes évek végén, hogy létrehozzák Szövetségüket.

Bővebben...

 

Bejelentkezés

Látogató számláló

Mai látogatók 134
Ezen a héten 1831
Ebben a hónapban 5594
Összes nap 17582

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

 
 
 
 

www.nagyvaradolaszi.ro / Minden jog fentartva!
Ha eszrevetele van a honlappal kapcsolatban vagy szeretne on is egy hasonlo weboldalt irjon a webmesternek: webmester@nagyvaradolaszi.ro