Névnapköszöntő

2018. október 19., péntek. Ma Nándor napja van.
Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik ma ünneplik névnapjukat. Holnap Vendel és Irén napja lesz!
 

         A Biblia sok esetben az elengedés, az adás gesztusát használja a szeretet kifejezésére. Most képzeljünk magunk elé két mozdulatot. Egy kart, amely ölel és szorít. A lehető legközelebb szeretné tudni szerettét. Egy másik kart, amely szétnyílik és elenged valakit. Mintha e kettő ritmusa lenne a szeretet valójában. Úgy szerette Isten ezt a világot, hogy kitárta kezét, elengedte fiát, akit addig ölelt, és nekünk adta. Nem azzal az üzenettel érkezett karácsonyban, hogy kérem a jussom, mert ez a világ az enyém, pedig igaza lett volna. Azt mondta, eljöttem, mert a tiétek vagyok.

       Az ölelő kar szétnyitása, az elengedés szeretetünk egyik mércéje. Isten úgy szeret minket, hogy ölel, egészen velünk van, a legelképzelhetetlenebb mélységekben is, de szabadságra küld és nem roppant össze karja. Hány anyja szerette szinte halálba gyermekét, mert nem ismerte a szeretetnek ezt az egyensúlyát. Ölelni és széttárni kezünket.

      Jó példa az ószövetségi Mózes édesanyja. Ő rejtegethette volna a halálig kicsinyét a fáraó katonái elől, de egy bátor gondolattal kitette egy kosárban a tóra. Elengedte és várta az életet vagy a halált. Tudta, hogy ha még a saját halála árán is ölelve szereti gyermekét, nem maradna meg. Képes volt elengedni és ez hozta el a szabadulást. Jézus úgy szeretett minket, hogy életét adta. Kitárta karját és mindenét letette értünk.

Nincs szeretet ott, ahol nem ismerik ezt a ritmust: átölelni, elengedni. Aki mindig csak az eloldódásra gondol, aki nem tud forrón szeretni, abból is hiányzik valami. Bár megtalálnánk életünk egyensúlyát! Mert, mi is a szeretet? - Egy életen át tanulgatni az ölelést és az elengedést, mígnem egy napon mindent elengedünk a mennyei atya nagy ölelő karjában.

/Cseri Kálmán/

   Istenadjon mindenkinek vigaszságszerző, 

áldott karácsonyt! 

 

 

 

Bejelentkezés

Látogató számláló

Mai látogatók 75
Ezen a héten 1443
Ebben a hónapban 4801
Összes nap 12747

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

 
 
 
 

www.nagyvaradolaszi.ro / Minden jog fentartva!
Ha eszrevetele van a honlappal kapcsolatban vagy szeretne on is egy hasonlo weboldalt irjon a webmesternek: webmester@nagyvaradolaszi.ro