Névnapköszöntő

2018. október 19., péntek. Ma Nándor napja van.
Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik ma ünneplik névnapjukat. Holnap Vendel és Irén napja lesz!
 

             Gondolataim és érzéseim kavarognak. Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe. Az ünnep, amikor elvileg a kapcsolataink kerülnek középpontba. Ha egész évben nem találkoztunk is, ez az időszak, amikor többnyire mégis meglátogatjuk egymást. Ha egész évben nem tettük be a lábunkat semmilyen templomba , ez az az este, amikor többnyire mégis ellátogatunk oda.

Mintha valamely belső indíttatás vezérelne a kapcsolódás felé.Mégis, mi ez a nyugtalanság, feszültség bennem, ahogy erre gondolok? Szinte hallom a hangos sóhajokat, hogyan fog eltelni a karácsonyi „rokon-járás”, az év egyik legfárasztóbb három-négy napja.  Aztán összepakolunk, felöltözünk és hazamegyünk, nyugtázva, ez megvolt idénis.De a szívembe mély fájdalom mar. Ez nem igaz!

         Ez az ünnep a legvalódibb kapcsolatfelvételről szól, amit valaha látott az emberiség, amit valaha tapasztalhattunk. Az élő Isten döntött úgy, hogy felveszi velünk a kapcsolatot hús-vér ember módjára, mégpedig azzal a céllal, hogy valódi szabadságot és örök életet nyerhessünk általa. Felfogjuk ezt? Isten vágyik hozzánk kapcsolódni, mégpedig a legvalódibb módon. Ő feladta a kényelmét: számunkra elképzelhetetlen szépségből szállt alá a nyomorba, számunkra elképzelhetetlen erőit szorította bele egy esetlen emberi testbe, számunkra elképzelhetetlen fájdalmat, félelmet és magányt élt át Atyjától elszakítva. Készüljünk előre a találkozásra egymással, engedjük, hogy a karácsonykor különösképp megmutatkozó isteni szeretet átjárja a szívünket és túláradhasson belőle.

/parokia.hu/

 

 

 

Bejelentkezés

Látogató számláló

Mai látogatók 70
Ezen a héten 1438
Ebben a hónapban 4796
Összes nap 12742

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

 
 
 
 

www.nagyvaradolaszi.ro / Minden jog fentartva!
Ha eszrevetele van a honlappal kapcsolatban vagy szeretne on is egy hasonlo weboldalt irjon a webmesternek: webmester@nagyvaradolaszi.ro